Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

önök kérték: fordítási gyakorlat

2009.05.29. 17:37 - ElPadre

Címkék: angol

mivel kaptam egy felkérést arra, hogy fordítsam le a magyar nyelv egyik kedvenc demo-szavát, hát ím, megteszem.

edit: "Feltennék egy kérdést neked, mint English teacher-nek.
megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért szót hogyan fordítanád le angolra?

Köszike! Ha nem megy az se gond, de gondoltam nálad van a legnagyobb esély a megfejtésre..."

no, akkor elemezzük részenként.

megszentségteleníthetetlenség: undesecratingability, vagy undesecratability (természetesen nincs rá szótári cikk, a ragozás mehet mindkét irányba). mivel az angol szereti a tömörséget, ezért maradjunk az utóbbinál: undesecratability.

-eskedés-: kérdés, hogy hogy tekintjük itt az -eskedést. nekem leginkább az a verzió tetszik, hogy "úgy tetszeleg, úgy tesz, mintha", és akkor az egész eddig angolul, mondjuk az act igét használva: act undesecratable (mert ugyemár az ability-t, -bility-t határozóként használjunk, akkor marad az -able rag).

és akkor a kegyelemdöfés: -eitekért: tehát a ti, többször is elkövetett ilyen tetszelgéseitekért. erre az angolban két lehetőséget látok egyből:
for your many times of... *ing, vagy, ami angolosabb, for all your *ing. így összerakva és leragozva a szerkezetet: for all your acting undesecratable. ím.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr641151796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helike13 2011.07.22. 09:26:06

For all your pretending to be undesecratable.


süti beállítások módosítása