Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

nlc: pirx, pilóta

2007.08.29. 00:37 - ElPadre

Címkék: retro zene sorozat

szép hajnalt, kedves hallgatók.

a koherenciához vezető útról végképp letérített, hogy véletlenül elkaptam pirx pilóta kalandjait az időnként a magyar monty python csatornaként, időnként az egyesült első magyar gagyiscifi csatornaként működő remek adón, vagyis a filmmúzeum vibráló képernyőjén.

no, már gyerekkoromból emlékszem, hogy mennyire hihetetlenül gagyik voltak a speciális effektek (ezek tényleg speciálisak voltak... hányszor láttál már tengeri szalamandrát közelről fényképezve, majd egy űrhajósfigurát a képre a lehető legbénább módon montírozva? meg gyufalánggal elégő űrhajót? meg irodaház méretű skodalámpa előtt elfutó űrhajóst?), hiába, aki egyszer látta a birodalom visszavágot (amit valami megmagyarázhatatlan módon -- anyum rosszallása mellett -- a csillagok háborúja előtt láttam), azt végképp elrontották, és a videótrükköket (amiket igazán extrémen rémes szintre a szindbád x. utazása (vagy mi volt a címe) sorozat kapcsán emelték a t. rendezők) már tízéves forma gyerekek sem hitték el (én kb. akkor láttam).

így felnőttként hozzájön az is, hogy azért a sztorik sem öregedtek jól, és a színészek egy része... hujjaj. vegyük hozzá, kicsit fura volt mindig is, hogy nem írták ki a zeneszerzőt, mert a sorozat zenéje egész jó volt.

aztán rájöttem, hogy "hozott" zenéket az átkosban nem volt szokás forrásmegjelölni. hallgatom, hallgatom az egyik betétzenét (pirx éppen valami elhagyott bázis zsilipje mellett bénázik egy szódaszifonpatronból épített lézerpisztollyal), mondom magamnak, te, bandi, ez ismerős zene. melyik magyar csapat...

...áááá, bakker. ez pink floyd. méghozzá talán az atom heart motherről?

oké, legalább zenei ízlésük volt.

meg aztán... azért van valami stichje a régi scifiknek, mint pl. itt a magányos radiológiai űrállomáson a legnagyobb rejtély okozója egy zárlatos...

...tojássütő... no igen. bájos.

ehhez képesz az orion űrhajó kalandjai egészen zseniálisak. arról nem is szólva, hogy az alfa holdbázis egy-két jobban sikerült epizódján még kiskölökként majdnem becsináltam.

 


 

uh, most látom, hogy lelőttem az epizód poénját.

elnézést.

(affenébe, most már senki sem fogja megnézni.)

hogy is mondta lázár ervin bácsi, hogy miért is lett vizes summi sammi lába? (berzsián és dideki, az érdeklődők számára. aszondanám, hogy kötelező olvasmány.) hát így.

mea culpa, mea culpa. maradok annál, amihez értek, ez pedig a lelket pozitív irányba romboló videoklipek belinkelése.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr50213623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása