Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

gasztro: bandika lecsója

2009.07.16. 12:41 - ElPadre

mivel a malackarajon épp a lecsót tárgyaltuk ki, és nem tudtam megállni, hogy be ne kommentezzem a saját receptemet, rájöttem, hogy itt még nem is írtam meg, hogy én hogy csinálom a löcsót. vagy igen, és rossz az agyam? mindegy, íme.

arányok (hagyma-paprika-paradicsom): 15%-40%-45%.

hagyma cikkez. paprika (tv!) kicsumáz, nagyobb darabokba vág. paradicsom zöldjét ki, 8ba (kicsit 4be) vág. 2 gerezd fokhagymát kicsi darabokba aprít. jó kis csípős szárazkóbászt felkarikáz. sózott/füstölt szalonnát darabol. bele a serpenyőbe, szalonnát kicsit üvegesít, mehet rá a kóbi, picit pirít, mehet rá a hagyma, picit fonnyaszt, mehet a paprika, picit fonnyaszt, rá a paradicsom, víz, só, esetleg még egy kis darált erőspaprika, bugyog, átfőz, ha savanyú, kis cukor bele. ha leves variáns, akkor tojást kihagy, ha nem, akkor mehet bele a tojat. friss kenyér/kifli/zsömle, mellé valami könnyű sör (pl. a soproni szőkeciklon). élvez, élvez, élvez.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr161249150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása