Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

oks, ennyi, eddig

2011.12.16. 15:24 - ElPadre

Címkék: honhirig elegemvan orbántakarodj

a fidesz kiherélte az AB-t. a fidesz kvázi kézivezérlésűvé tette a bírói rendszert. a fidesz teljes irányítása alá vonta a közmédiát. a fidesz megszüntette a monetáris tanácsot. a fidesz egy olyan köztársasági elnököt ültetett be a székbe, aki mindenre rábólint, ami a fideszből jön. ma pedig elfogadták azt a törvényjavaslatot, amivel azt a kevés vergődő ellenzéket is teljesen kirúgták a törvényhozásból. a fidesz keresztülverte az új választási törvényt, ami csak a fidesznek kedvez. ezeken túl az eddigi törvényhozás és egyéb működéseik eredményeképpen előállt az a helyzet, hogy a fideszt, bár vezető kormánypártként elvileg le lehet majd váltani a 2014-es választások idején, a nómenklatúráját olyan szinten beágyazta a fontos végrehajtási szintekre, hogy az utána jövő akármilyen kormány akár kényszerdetten vigyorogva le is mondhatna a nyertes helyeiről a parlamentben, mert 2012től kezdve 6-7 évig minimum itt csak az lesz, amit a fidesz és holdudvara, legfőképpen orbán viktor akar.

a fidesz 2011 végére elhozta a szoft diktatúrát, amiben a nemtetszésünket kétféleképpen nyilváníthatjuk ki: szóban és a haza elhagyásával. a kérdés, meddig?

az, hogy tegnap leszerelték az első "magyar köztársaság" táblát az ukrán határon, helyette pedig lesz magyarország, már több, mint jelképes, mert most ért véget a köztársaság, tényleg, úgy, ahogy van. ez már rég nem a közről szól.

persze ha legalább jól csinálnák... igen, izland is elküldte a vérbe 2008ban az IMF-et, mert olyan szankciókat dobtak volna rájuk, amibe belegebedtek volna, embertelenül. viszont izland következő tette az volt, hogy új alkotmányt írtak (eddig ismerős?), de: az emberek által javasolt, garantáltan nem párthoz kötődő szakértők írták ezt meg. és normális demokrácia van ott azóta is. nehezen élnek, de szakértők kormányoznak, és valahogy mindezt józanul, egyetértésben.

nekünk meg van orbánunk, matolcsynk, lázárunk, hoffmannunk.

emberek! tessék végre megérteni, itt civil eszközökkel mostantól semerre sem lehet jutni!

nem hittem volna, hogy az életem folyamán bármikor elképzelhetőnek tartsam egy polgárháború kezdetét. most már nem csak elképzelhetőnek tartom, hanem lassan az egyetlen megoldásnak, amivel el lehet kergetni ezt a pökhendi, hatalommániás és inkompetens bandát.

mert a másik alternatíva a kussolással egybekötött szemlesütés és sunnyogás, amit ők ott fent egyetértésnek és bátorításnak vesznek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr673468768

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VG: Mi folyik a parlamentben? 2011.12.16. 17:24:01

A Világgazdaság Online tudósítása szerint teljes a káosz a parlamentben, senki nem tudja mi történik és miért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása