Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

nlc: gasztroflash - brutálspagetti

2007.08.22. 14:14 - ElPadre

Címkék: gasztro

végy némi kolbászt (esetemben mangalicakolbász, jó csípős), karikázd fel, rakd arrébb. végy egy közepes fej vöröshagymát, cakkozd fel kis darabokba, rakd arrébb. végy egy fej szép paradicsomot, vágd ki a zöldet, kockázd fel, rakd arrébb. végy egy gerezd fokhagymát, vágd fel pici darabokra, rakd arrébb.

végy egy lábast, loccsants bele egy pici olivaolajat. rakd rá a kolbász. olaj persze csak akkor kell, ha a kolbász nagyon száraz. pirítsd közepes lángon két-három percet, dobd bele a hagymát, pirítsd egy kicsit azt is. aztán dobd bele a felkockázott paradicsomot, kevergesd így egy kicsit, hadd fonnyadjon, dobd közben bele a fokhagymaaprólékot is. kb. négy perc kevergetés után dobj bele egy pohár tejfölt. keverd el, csorgass bele kis mézet, morzsolj bele egy kocka pörköltzaftot, sót, és sok-sok kakukkfüvet, kiskanál cajun fűszerkeveréket (vagy chilit és fehérborsot), engedd fel fél pohár vízzel, és főzd össze.

közben rakj oda egy lábast sózott-olajozott vízzel, forrald fel, dobd bele a spagettitésztát (durumtésztát, ha rám hallgatsz), főzd al dente-re.

reszelj egy kis sajtot, trappista bőven jó lesz.

tésztát tányérba, rá a szószt, rá a sajtot. és utána jó étvágyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr73213541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása