Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

nlc: felhők és képek

2007.05.29. 22:47 - ElPadre

Címkék: élet vallomás drogok

megint gyere velem.

ott állunk az óbuda, bogdáni úti 86-os és 6-os végállomásánál. már este van, bal oldalt még egy kicsit világoskék az ég, de feletted és jobbra már indigókék... lenne, ha nem lennének az égbolt s köztünk azok a szép, szürkés-kékes-barnás felhők.

látjuk szinte az egész horizontot, legalábbis ami a látóterünkbe belefér.

a színek gyönyörűek, mélyek. és ha már mélység, akkor érzed az égbolt mélységét te is, ugye?

és akkor elképzelem, hogy azok a felhők összeállnak pl. egy nagyon nagy bálnává, ami elúszik az égen. és érzem a súlyát, érzem a nagyságát és a fenségességét az égben. ha nagyon hegyezem a fülemet, talán az énekét is meghallhatom.

más felhők valami furcsa, csápos szemű, de nem rosszindulatú lénnyé válnak, és ő is csak úgy úszik az égen, mint egy más világból, más korból ide került, fenséges lény.

megint más felhőkből omega osztályú romboló válik, nehéz, súlyos acéltestével, alacsonyan, felettünk, érzem is a szelet, amit kavar, érzem a reaktorainak a melegét, látom a burkalton a mélyűrben, a csendes, fekete magányban, meteoritok és űrszemét vájta lyukakat.

elképzelem, amint tüzes csóvákat maguk után húzva, állandó geoszinkron pályán lángoló meteorok repülnek át a horizonton, mintha örök tüzijáték menne az égben.

ez nem mozi. érzem, ha ha ki tudnám nyújtani olyan távolra a kezemet, megérinthetném őket. mindet. a bálnát, a furcsa lényt, a rombolót, a meteorokat. érezném az anyagiságukat, a melegüket, a remegéseiket.

ezt nem fogja egyetlen trükkgyártó cég sem megcsinálni így. erre csak az elme képes, ami, ha úgy adódik, hát megtagadja azt, amit a szem lát, a fül hall, a kéz tapint, a nyelv ízlel. bennünk van a legjobb trükkgyártó cég.

de mit is beszélek... megfogom a kezed, és megmutatom neked is mindezt.

tetszik?

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr36209006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása