Mindennapi Tenyerünk

Bandibá' élete, gondolatai, meg egyéb időpocsékoló dolgai

Friss topikok

Címkék

álom (5) angol (1) barátok (31) bringa (28) budapest (2) család (5) drogok (3) egészségügy (11) egyetem (5) elegemvan (2) élet (49) fesztivál (2) fikció (1) film (3) fotózás (1) gasztro (9) hit (5) honhirig (6) irodalom (13) könyv (3) nyelvészet (1) orbántakarodj (2) politika (6) pszicho (14) retro (1) sorozat (4) sport (2) szerelem (17) szex (2) táppénz (1) utazás (12) vallomás (31) vélemény (10) web (1) zene (27) Címkefelhő

Rovatok

nlc: mélázások

2007.02.06. 10:07 - ElPadre

Címkék: sorozat film könyv gasztro

milyen is egy jó szinglieste?

- barna kenyér
- argentin vörösbor
- mangalica-kolbász
- avocado (nyersen, nem salátában)
- a rome legújabb része

na ilyen.

más. végre megnéztem, amit kb. egy éve (vagy talán több is van az) már meg akarok nézni.

richard linklater: a scanner darkly (kamera által homályosan), philip k. dick azonos című könyvének hiteles adaptációja.

nagy szó ez, hogy hiteles pkd adaptáció. (vagy nagy szavak.) a pasi az egyik kedvenc íróm (volt, már nem él), valószínűleg belőle fogom írni a szakdolgozatomat, és a könyveinek kb. 70%-t elolvasva tudom, hogy hiteles pkd adaptációt csinálni a lehetetlenséggel határos.

jó hír: sikerült.

maga a film stílusa ezzel az igen egyedi rotoscoping technikával (élő szereplős filmet leforgatták, majd az egészet átrajzolták egy kvázi-rajzfilmmé, nagyon fura a hatás, látni kell, hogy megértsd), a visszafogott, de hatásos zenével, és keanu reeves meg robert downey jr. életük talán legjobb színészi alakításaival... nagyot üt. a történet talán jobban is követhető, mint a könyvben.

a történet pedig helyenként vicces, helyenként abszurd, de fokozatosan sötétebbé és sötétebbé válik, mire eljut a tragikus(an felemelő) végkifejletig. mindezek mellett mélyen emberi, főleg, hogy a film a könyv végi köszöntéseket is átvette. az az a pillanat, amikor tudatosul, hogy ez bőven nem csak egy film, nem csak egy játék.

ez a könyv, ez a film egy mementó.

megrendültem a filmtől. nagyon. a végén a megemlékezés-lista alatt valami nagyon fojtogatott.

pár napig bennem lesz ez a film, az biztos.

pont, ahogy a könyv is még sokáig kísértett, miután becsuktam az utolsó oldalnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenyerunk.blog.hu/api/trackback/id/tr93208606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása